T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AFYONKARAHİSAR / SULTANDAĞI - Şehit Yılmaz Tankül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması yakın Türk tarihinin en önemli olaylarından biridir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Milli varlığı sona erdirilmeye çalışılan bir milletin istiklâlini kazanmasında meşruiyet kaynağı olmuştur. Aynı zamanda ilim ve tekniğin en son esaslarına dayanan millî ve çağdaş yeni devletin kurulmasına yön verecek temel dayanak oluşturmuştur. Bu anlamda millî egemenlik ve halk yönetimi gibi demokrasi ilkeleri Büyük Millet Meclisi ile birlikte tam olarak uygulama alanı bulmuştur.

Bugün itibariyle Türk demokrasisinin en önemli kurumu olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı kutlu günü Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, geleceğin teminatı olan çocuklarımıza armağan etmiştir. Türk Milletinin geleceğinin hazırlanmasında olduğu kadar, toplumun tüm kesimlerinde Cumhuriyet, millî egemenlik ve millî bağımsızlık gibi kavramların çok yönlü olarak benimsenmesinde etkili olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı aynı zamanda millî dayanışma duygusunun ve millet olma anlayışının gelişmesinde de önemli bir unsurdur.

Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin bütün kurucu kadrosu ile şehit ve gazilerimizin ruhları şad olsun.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu, Milletimizin Egemenliği daim olsun.

Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı

02-10-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.10.2023 - Güncelleme: 03.10.2023 00:02 - Görüntülenme: 39
Kaynak: https://www.atam.gov.tr/duyurular/23nisanulusalegemenlikvecocukbayramikutlamamesaji
  Beğen | 0  kişi beğendi